Изложби

Цветомила Христова - Присъствие

25.06.2015 - 16.07.2015

Изложба-живопис

ПРИСЪСТВИЕ
Присъствието – като знак. Присъствието като любов. Присъствието като изменчивост и  мистична неуловимост. Присъствието като общуване със Силата и Духа. Присъствието като пълноценна връзка с хората и единение с природата.
Присъствието на лятото: В първите дни на лятото представяме една цветова симфония, пулсираща от трепети, мечти, желание за споделеност, усещане за щастие и хармония. Една река на преживяванията. Специално събирани летни моменти, споделени с платното, за да останат във вечността. Лятото в платната на Мила създава усещането за волност и безметежност. Присъствието му подтиква към преминаване на личните граници в търсене на новото, непознатото, неочакваното. Окрилен от любовта, лирическият герой изкачва най – високите върхове, гмурва се в глъбините на планинското езеро.
Великолепните светове на Мила: Навсякъде в картините присъства творецът – като усещане за хармония. Неповторимо е въздействието от наслагването на светове - Мила обогатява и наслагва реалния свят със своя собствен, насищайки го с емоция. Художничката създава пространство, в което се открива Присъствието като спомен, мечта, сън, очакване, желание и споделеност. Световете на Мила са любов, искреност и чистота.
Хармонично присъствие на човека в природата: Човекът, любовта и природата се съчетават в божествено триединство. В лоното на природата  и черпейки енергия от нея, човекът е свободен най – пълно и истински да се отдаде на любовта. Човекът е част от Вселената и самият той е микрокосмос, а силата на Създателя се проявява чрез духовността и любовта. Божественото присъства във всяко създание на клетъчно и атомно ниво със съвършените пропорции и съотношения на абсолютната хармония. В творчеството си Мила не се спира на детайла, картините са лаконични, обобщени и с фокус към най – важното, видимо за сърцето.
Присъствието въздейства. Зрителят, посветен в съкровения, красив и лиричен свят на Мила, има възможността да се потопи във вълшебната лятна река, нашепваща истории за любов, за да си тръгне завинаги различен.

Албена Айладънова
Галерист
 
24.06.2015 г.
София
Галерия ТЕА АЛБА

Творби

  • Страница 2 от 2
  • «
  • 1
  • 2