Изложби

Павлин Ковачев - самостоятелна изложба

14.01.2015 - 07.02.2015

Изкуството на Павлин Ковачев е магия, която ни променя. То отменя правилата, предизвиква ни да мислим, да излезем извън тесните рамки на ежедневието си. То ни води до неподозирани откровения и състояния на духа.
Всяка творба е пътешествие – до любимо място, до незабравимо преживяване, до вътрешния мир на всеки от нас. Всеки зрител преживява по свой начин съприкосновението с картините на Павлин Ковачев. Авторът ни води към своя свят на образи, багри, чувства и мисли, но след като попаднем там ние започваме свое собствено пътешествие.
В света на Павлин Ковачев цветът е събитие, порив и възторг. Предизвиквайки неповторими емоции той намира път към сърцето на зрителя. Пъстроцветните фасади, сегментираните терени, дълбоката перспектива на пейзажите независимо в каква цветова тоналност са белязани от хармоничност, лекота и деликатност, създавайки усещане за вълшебство.
Срещата с картините на Павлин Ковачев е дълбоко лично преживяване с богата палитра от емоции, изпълващи до крайност нашата сетивност. Авторът ни среща с живото лице на действителността, преодоляла естеството на обектите, вибрираща от цветове, носеща възвишени послания. Нищо не е в покой - образите следват един след друг, преливат се, преобразяват се непрестанно, за миг погледът улавя тишината, която се пръска като фонтан от живи багри.
Полученият цветен заряд дълго ще сгрява сърцата ни.

Творби