Изложби

Коледно сияние

10.12.2017 - 14.01.2018

Подготвили сме за Вас изложба с творби на любими автори в светлината на очакваните от всички празнични дни. Всеки носи идеята за Коледа и Рождество като нещо съкровено – озарение, любов, дарове. Днес аз искам да говорим за Даровете на художниците. Представената от ТЕА АЛБА селекция художествени произведения „Коледнo сияние“ съдържа картини на художници от цялата страна – от Русе и Варна, до Плевен и Пловдив. Авторите са творили независимо един от друг, превръщайки творбите си в есенция на творческите и философските си търсения. Картината не е просто материя. В нея се съдържат идеи, енергия, дух, талант, емоции. Всяка една от представените творби трепти със свой ритъм, нашепва ангелски приказки, чува се тихият смях на звездите, връща ни вярата в чудесата. Експонирани всички заедно в пространството на галерията, картинитете мистично излъчват нова сила и фино и хармонично звучат като прекрасен многогласен хор.

Вярвам, че всеки един от Вас ще открие в тази изложба поне една картина, която да бъде материален израз на неговите копнежи, сънища, вълнения. Която да „говори“ само на него и да разкрива съкровени и непреходни неща. Погледнете я веднъж или сто пъти, колкото Ви е необходимо. И не е толкова важно дали ще отнесете тази картина у дома. По – важното е, че Вие ще получите даровете на художниците, ще усетите великата магия на изкуството. Ще се почувствате заредени с коледно настроение и дух на радост, без помощта на вече отдавна клишираните рекламни клипове и внушения, без нуждата от скъпи подаръци или шампанско.
Споделете с някого енергията на тази чиста емоция, уважаеми почитатели на изкуството! Пожелавам Ви незабравими коледни празници!

Албена Айладънова
Галерист

Творби

  • Страница 1 от 2
  • 1
  • 2
  • »