Изложби

Con fuoco

02.10.2019 - 21.10.2019

Огън и музика в живописта на Анастас Камбуров
 
Една изложба на Анастас Камбуров с музикално име и огнени акорди поставя началото на творческия сезон за галерия ТЕА АЛБА.

Con fuoco – среща на музиката и живописта в душата на артиста.

Анастас Камбуров е посланик на българското изкуство по света. Представил е свои самостоятелни изложби в Европа и САЩ. Работи с галерии в Париж, Базел, Филаделфия, където има постоянно присъствие.
Картините му са притежание на колекционери от Австрия, Франция, Швейцария, Мароко, САЩ.

По покана на Френското национално дружество за изящни изкуства представя маслените си композиции в Лувъра.

Успешно е организирал над 20 самостоятелни изложби в България.

Анастас Камбуров е художник, музикант и дизайнер.

Ярка индивидуалност, кодекс на честта, любов към живота и посветеност на изкуството. Нетърпение да погледне отвъд баналното, зримото. Да последва неуловимото, да изрази духовното и възвишеното. Укротена агресия в абстрактна и експресивна живопис. Усещане за неспирно движение и внезапен покой пораждат музикални асоциации за тайнството на живота.

Огънят на Сътворението създава свят на висока естетика, свобода на духа, аристократизъм. Животът е сцена. В празничен калейдоскоп се вихрят багри, образи, светлина. Ярки цветни акорди оживяват в абстрактни пейзажи, населявани от мистични персонажи.

Тайнствени, неуловими образи. Аристократично изящни, и величествени. Владеят поривите. Предизвикват романтични копнежи и желание да се погледне отвъд маската.

Цветовете в живописта на Анастас са живи. Искрящи, плътни, преливащи, взаимодействащи си те пеят, усмихват, омайват и сгряват. Цветовете на лятото,огъня, залеза, любовта, виното пресъздават ярки послания и незабравими образи. За съдбовните срещи и мисиите в живота. За полета на духа. За преходното и вечното.

Огнена като лято, неуловима като морето, романтична като залеза, мистериозна като живота, живителна – като музика на Моцарт – живописта на Анастас е дар и предизвикателство. Насладете й се!

Албена Айладънова
Галерист

Творби

  • Страница 1 от 2
  • 1
  • 2
  • »