Изложби

Ако името ми е Море

23.03.2022 - 18.04.2022

Ако името ми е Море....
„Ще имате срещи с неговите създания, истории, магии, късмети, преживелици, мечтания, въздишки“ – Галя Чунтова, художник

Ако името ми е МОРЕ...

Ще бъдете пречистени и излекувани от вълнуващия разказ на Галя Чунтова, изпълнен с копнежи, срещи, магии и любов. С вълшебство, магия и лек, художничката твори своите красиви морски истории пласт след пласт, като морска вълна, като стъпки по пясъка, като палав ветрец  в платната на Малката лодка и вплита в тях събраните от нея морски съкровища. За да ги сподели с Вас.

Ще бъдат споделени любимите й тайни срещи и преживелици на лунна светлина или в сънищата... Нежни въздишки, тайнствен шепот, невероятни истории, древни легенди.

Ще я видим озарена от радост в слънчев ден, сред морски нимфи и кариатиди, опознала добрите сестри на Горгона, понесена от магритични пасажи към спасителни брегове.

Защото морето няма край и всяка среща с него е само начало на дълбока връзка. Защото са щедри даровете му и божествена красотата му. Защото ни обгръща с нежна омая, а неспирният му ритъм ни нашепва истории за моряци и рибари, за тайнствени създания, родени в най-дълбокото, за морски съкровища, за гордост, героизъм, заблуда, страдания и възмездие. За победата на Доброто, Истинското, Необикновеното и Красивото.

ТОЧНО като в новите картини на Галя. Галя, чиято душа също е МОРЕ!

Албена Айладънова
Галерист
 
 

Творби

  • Страница 1 от 2
  • 1
  • 2
  • »