Автори

Георги Пенков

Георги Пенков

Разумът е даден на човека, за да живее разумно, а не само да вижда, че живее неразумно.
В. Г. Белински
Понякога се чудя дали нашата земя не е адът на някоя друга планета.
С. Т. Лец
Всичко, което е неразбираемо, не значи, че не съществува.
Паскал
 
Георги Пенков е роден на 23 март през 1955 година в гр. Бургас, където завършва строителен техникум. Артист по душа, той се изявява като поет и художник. Реализира 27 самостоятелни изложби в Бургас, Варна, София, Велико Търново, Созопол и две в Испания, където е живял. Кориците и на трите му книги са илюстрации от негови картини. Много от платната му са в частни колекции във Великобритания, Австрия, САЩ, Япония и др. Георги Пенков се е занимавал с приложно изкуство, дизайн на мебели и бижута, изработва красиви неща от кост, камък и дърво. Още през 1975 година реализира първата си изложба с карикатури. Рисува графики, карикатури, акварели, пейзажи, абстрактни картини, икони.
Георги Пенков е отпечатал две стихосбирки – „Пришълците“ (1993) и „Тъжна палитра“ (1996 г.). И двете книги са преиздадени с подобрена графика и полиграфично оформление.
Георги Пенков почива в гр. Гренада на 18 януари 2008 г.
През 2010 год. излиза от печат романа в стихове „Космическа рапсодия“, който по-рано е преведен на английски език.
Нестандартен и оригинален по внушение, Георги Пенков е автор, който оставя след себе си щедра палитра на многообразно творчество с широк жанров размах! Умее да спори със себе си и останалите, да търси загадки и да ги решава, да провокира нашето съзнание. Провокира себе си и света, за да се доближи до други измерения, като си задава вечните въпроси.

Творби