Сенча

Сенча - това са видът и процесът на обработка на зеления чай. Най-младите листенца от пролетната реколта се поставят за 15-45 секунди на пара, за да се предотврати оксидацията, след това се навиват чрез три процеса на сушене и накрая се пекат, за да се подсили аромата. Предлагаме на Вашето внимание класически запарен зелен чай от Тайван наречен "Формоза" (красив остров). Днес Сенча е сред най популярните вариации на зеления чай по света. Притежава свеж и аромат с типична тревна нотка и лека естествена сладост.

Състав

зелен чай Формоза от Тайван;

Начин на приготвяне

  • 5-6 чл/л
  • 80 °C
  • 2 мин
2.90 лв.
5.20 лв.
10.10 лв.
Пропорции 5-6 чл/л
Време за запарване 2 мин
Температура 80 °C
Цвят на получената напитка светъл
Органичен (Био) Не
Моно/Бленд Монобленд
Безкофеинов Не
Овкусен Не
Подходящ за студен чай Не
Европейския съюз

Този сайт е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проект „Изкуство и чай”
Бенефициент:  ТЕА АЛБА ЕООД

Номер на договор за безвъзмездна финансова помощ: ESF–1203–01–01096 
Схема за безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001–1.2.03
Инвестира във вашето бъдеще!

Европейския съюз