Изложби

Пейзажи

19.10.2022 - 12.11.2022

НАДЯ СТАНЧЕВА
изложба живопис
19.10. - 12.11.2022
 
ЦВЕТОВЕТЕ ни водят към духовния свят на Надя - спомени и съзерцания, моменти на искряща радост и хармония, на осъзнаване и тъга от невъзвратимостта на времето, на свръхсетивни състояния между сън и полет.
Изложба на ноктюрната - топли сини вечери, огнени залези, тайнствен сумрак, бездънни летни небеса, в които душата странства. Време за покой, време на вълшебство, време за полети, поезия и любов. Светът сънува кратките си, натежали от цвят нощи - зелено, лила, бордо в очакване на светлината.
Изложба на блянове за пролет, нежност и разцъфване.
 
Простор и интимност, чисти линии и многопластови абстрактни хармонии водят зрителя до ръба на метафизичното. Живописта на Надя омайва и зарежда с цветните си искри, меката наситеност на мазките, загатнатото тайнство или остротата на неочакваните ахроматични тонове. Там, в света на асоциациите, силните усещания и емоции, зрителят може да сподели съкровения свят на творчество и естетика, но и да го обогати с личното си преживяване.
Съхранила страстта към пейзажа, Надя Станчева с всяка нова своя изложба отмества границите на възможните хармонии, впечатлява със силата на духа си, с любовта към експеримента, с неочаквания акцент.
Лирична, елегантна живопис за ценители!
 
Албена Айладънова
Галерист

Творби

  • Страница 1 от 2
  • 1
  • 2
  • »