Изложби

Вълшебства с Яна

05.04.2017 - 30.04.2017

Точно една година след Цветните сънища в галерия ТЕА АЛБА, отново попадаме под вълшебното въздействие на наивистичното изкуство на Яна Илиева от Пловдив.
В своите картини Яна е обект и субект на чудото, на великата магия на създаването на изкуството. Тя живее живота на своите герои с лекота и финес, вълнува се заедно с тях, вплита любовта си към приключения в невероятните сюжети и не забравя да добави щипка вълшебство. Вълшебни приказки за хора, които не са забравили детето в себе си, винаги с щастлив край.

Богатите, ярки и красиви цветове от вълшебната палитра на Яна, изящния рисунък, чувството за ритъм, декоративните барокови и сецесионови елементи създават един идиличен паралелен свят без граници. Начинът, по който Яна Илиева създава своето изкуство, е „обяснение в любов към живота – не към бледия, сив и безинтересен свят, а към цветната, страстна и вълшебна друга реалност, която ни дава сили да преминем през ежедневието“.

 Поканени да споделим мечтанията на художничката, ние откриваме материализирани мечтите си за мир, любов, щастие и хармония. Вълшебство е не само създаденото от въображението на Яна, вълшебното се съдържа във въздействието на картините. Завладяващите сюжети, невероятните персонажи, прекрасните детайли на карат да забравим за настоящето. Те премахват усещането за време и пространство, карат ни да вярваме в чудеса, а красивото и необичайното ни провокират сами да открием магията и да предадем нататък усещането за радост, светлина и полет.
Родени под южното небе на един древен град, красив като сън или мечта, изпълнен с истории и предлагащ вдъхновения на всяка крачка, картините на Яна ни повеждат на дълго пътешествие в търсене на щастието.
Албена Айладънова, Галерист

Творби

  • Страница 1 от 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »